Huvudrätter

På denna sidan hittar du våra huvudrätter, för ett tillfälle när du kanske inte vill ha en hel meny eller tycker att det är lättare att sätta ihop något själv.

Skulle du inte hitta något, så testa sök nedan så hittar du säkert något som ser lockande ut.Det sista gröna på blomkålssoppan

Annons

Flankstek med yoghurtsås, rödlökschutney, sallad och kokt potatis.

Flankstek med rödlökschutney

Sommar och varma kvällar innebär nästan automatiskt att grilldofterna sprider sig genom luften, och det är ju fantastiskt härligt att sätta sig vid utebordet och avnjuta grillat i solnedgången. Grillat kan dock lätt bli mastigt, men här har vi tagit fram ett recept som både tillfredsställer grillbehovet, samtidigt som det känns fräscht och passar som en lätt men mättande avslutning på en härlig sommardag. Flankstek passar utmärkt att grillas på kolgrill, det ger den där extra lilla sommarkänslan, och rödlökschutneyn kan du förresten använda som tillbehör till allt grillat kött i framtiden!
Lammytterfilé med frästa rotfrukter, ärtpuré och rödvinssås

Lammytterfilé med frästa rotfrukter, ärtpuré och rödvinssås

Denna rätten kombinerar flera olika smaker till perfektion. Den mjuka, något söta, ärtpurén med de frästa rotfrukterna med lite rustik yta tillsammans men lammfilén som är ett helt underbart kött, och till sista den lite syrliga rödvinssåsen. En perfekt huvudrätt när man vill lyxa till det.
Bouillabaisse med räkor, musslor och saffransaioli.

Bouillabaisse med saffransaioli

Bouillabaisse har sina rötter i Provence och är en av de mer kända sydfranska rätterna. Den finns i ett mängd olika varianter och kombinationer. Den lyckas med att vara både rustik och exklusivt lyxig på samma gång. Vi skall villigt erkänna att ordet smakexplosion kan överanvändas lite ibland. Men bouillabaisse är en rätt där det verkligen passar! De intensiva smakerna och dofterna av hav som kommer från fisken och musslor i kombination med den mustiga saffransaiolin är en ren njutning för gommen.
Annons


Mer inspiration

Blomkål, spätta och rabarberNyårsmeny 2017VårmenyEn grön festmåltidLaxpaté, Bouillabaisse och GinoMedelhavet möter SverigeAlla hjärtans dag 2018Alla hjärtans dag 2018VårmenyEn grön festmåltidMedelhavet möter SverigeJulmeny