Förrätter

På denna sidan hittar du våra förrätter, för ett tillfälle när du kanske inte vill ha en hel meny eller tycker att det är lättare att sätta ihop något själv.

Skulle du inte hitta något, så testa sök nedan så hittar du säkert något som ser lockande ut.Det sista gröna på blomkålssoppan

Annons

Kantarellsoppa med rostade brödskivor.

Kantarellsoppa

Kantareller är höstskogens gömda guldklimpar och är en riktig delikatess som ofta kan vara lite svår att hitta om man inte vet vart man skall leta. När man väl hittat sitt kantarellställe som ibland kan vissa sig vara i mataffärens grönsaksavdelning, får man njuta av denna kulinariska storhet. Kantarellen gifter sig extra väl tillsammans med smör och grädde och skapar en gastronomisk höjdare. Soppan går relativt snabbt att göra men självklart går den även att förbereda dagen innan och värma på när gästerna kommer. Det kan ju vara trevligt att som värd även hinna umgås med sina gäster.
Räkceviche

Räkceviche

Cevichen är Perus nationalrätt och består då av färsk vit fisk som marineras i limen, men här har vi valt räkor som passar alldeles utmärkt. Dessutom, på bilden har vi bytt ut koriandern med bladpersilja som fungerar precis lika bra om du inte är så förtjust i koriander. Anpassa gärna också mängden chili och vitlök så att det passar din och dina gäster preferenser gällande hetta, receptet här ger en ganska het rätt.
Friterad blomkål med ostsås.

Friterad blomkål med ostsås

Härligt frasig och krispiga blomkålsbollar i en smakrik ostsås. Blomkål kan vid första anblick tyckas vara en lite tråkig grönsak med sin ljusa färg som drar lite åt det beigea hållet. Men den är lite av en oslipad diamant i grönsaksdisken och bjuder rätt tillagad på både en god smak och intressant textur. När den får lyftas upp av den krispiga frityrsmeten och den fantastiska ostsåsen så skapas magi på matbordet.
Annons


Mer inspiration

Pilgrimsmusslor, struts och vit chokladHola EspañaLaxpaté, Bouillabaisse och GinoEn grön festmåltidAlla hjärtans dag 2018VårmenyPilgrimsmusslor, struts och vit chokladJulmenyAlla hjärtans dag 2018Pilgrimsmusslor, struts och vit chokladKantareller, kronhjort och mandelBlomkål, spätta och rabarber