Du har hittat ett recept på en enskild rätt, för att få den rätta trerätterskänslan finns rätten i sin meny här: Vårmeny

Limecheesecake

Limecheesecake

Den perfekta cheesecaken som balanserar sötman med den fräscha limesmaken. Garnera gärna med choklad som i vårt exempel.

Ingredienser

För 4 portioner

Muscovadosocker 2 msk
Ägg 2 st
Socker 1.5 dl
Färskost 200 g
Vaniljsocker 2 tsk
Grädde 2 dl
Lime 2 st

Tillagning

Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Vispa sedan äggulor med socker, vaniljsocker och limeskal. Rör ner rumstempererad färskost samt limesaft. Vispa varsamt till en slät smet, vispa ej mer än nödvändigt. Vispa sedan grädden medelhårt och rör ner den med äggulorna.

Vänd sedan försiktigt ner äggvitorna i smeten, gör det i ett par olika omgångar så går det enklare. Vispa ej smeten! Krossa digestivekexen och blanda med muscovadosockret. Häll smulorna i botten på en springform. Ställ i frys i ca 5 timmar. Cheesecaken bör tas fram ur frysen ca 15 min innan servering. Garnera efter behag.

Annons
Buljong
Efter kräftkalaset blir det ofta en massa kräftskal över. Det är nästan en synd att kasta bort så mycket smak utan att koka en fond eller buljong på dem först. Lägg allt i en gryta och täck med vatten, låt det puttra några minuter och sila sedan bort skalen för att sedan reducera ner och intensifiera smakerna. Detsamma gäller resterna efter de griljerade revbenen, som säkert kokades först så halva jobbet redan är klart. Ett perfekt sätt att ta till vara på allt.
Annons
Vassa knivar
Vassa knivar är en förutsättning för ett lustfyllt matlagande. Det klassiska skärpstålet som består av en stålstav med tunna längsgående räfflor används för att räta upp eggen på kniven. Skärpstålet göra en vass kniv vassare. Om egen blivit slö måste den dock slipas och ett bryne i sten, porslin eller diamant behövs. Är du osäker på hur du slipar knivar är det rekommenderat att lämna in dem till ett proffs.
Mise en place
Mise en place, eller “allt på plats” som det franska uttrycket översätts, betyder att allt skall vara på plats när det väl är dags. Alla ingredienser skall vara framme, uppmätta och förberedda att användas. Även alla verktyg, kastruller och maskiner skall stå redo. På så vis minskas stressen vid tillverkningen och mer tid blir över till ert sällskap.
Annons


Mer inspiration

Räkor, röding och italiensk marängLaxpaté, Bouillabaisse och GinoEn grön festmåltidPilgrimsmusslor, struts och vit chokladEn grön festmåltidLord Wellingtons söndagsmiddagAlla hjärtans dag 2018Alla hjärtans dag 2018Hola EspañaKantareller, kronhjort och mandelKantareller, kronhjort och mandelNyårsmeny 2017