Du har hittat ett recept på en enskild rätt, för att få den rätta trerätterskänslan finns rätten i sin meny här: Vårmeny

Limecheesecake

Limecheesecake

Den perfekta cheesecaken som balanserar sötman med den fräscha limesmaken. Garnera gärna med choklad som i vårt exempel.

Ingredienser

För 4 portioner

Muscovadosocker 2 msk
Ägg 2 st
Socker 1.5 dl
Färskost 200 g
Vaniljsocker 2 tsk
Grädde 2 dl
Lime 2 st

Tillagning

Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Vispa sedan äggulor med socker, vaniljsocker och limeskal. Rör ner rumstempererad färskost samt limesaft. Vispa varsamt till en slät smet, vispa ej mer än nödvändigt. Vispa sedan grädden medelhårt och rör ner den med äggulorna.

Vänd sedan försiktigt ner äggvitorna i smeten, gör det i ett par olika omgångar så går det enklare. Vispa ej smeten! Krossa digestivekexen och blanda med muscovadosockret. Häll smulorna i botten på en springform. Ställ i frys i ca 5 timmar. Cheesecaken bör tas fram ur frysen ca 15 min innan servering. Garnera efter behag.

Annons
Mise en place
Mise en place, eller “allt på plats” som det franska uttrycket översätts, betyder att allt skall vara på plats när det väl är dags. Alla ingredienser skall vara framme, uppmätta och förberedda att användas. Även alla verktyg, kastruller och maskiner skall stå redo. På så vis minskas stressen vid tillverkningen och mer tid blir över till ert sällskap.
Annons
Vassa knivar
Vassa knivar är en förutsättning för ett lustfyllt matlagande. Det klassiska skärpstålet som består av en stålstav med tunna längsgående räfflor används för att räta upp eggen på kniven. Skärpstålet göra en vass kniv vassare. Om egen blivit slö måste den dock slipas och ett bryne i sten, porslin eller diamant behövs. Är du osäker på hur du slipar knivar är det rekommenderat att lämna in dem till ett proffs.
Stekning
När man steker eller bryner något för att ge det färg är det egentligen en kemisk process kallad Millardreaktion som pågår. Det innebär att proteiner och kolhydrater reagerar med varandra vilket ger upphov till den bruna färgen och det är även källan till en mångfald av nya smaker.
Annons


Mer inspiration

Pilgrimsmusslor, struts och vit chokladRäkor, röding och italiensk marängVårmenyLord Wellingtons söndagsmiddagLaxpaté, Bouillabaisse och GinoKantareller, kronhjort och mandelPilgrimsmusslor, struts och vit chokladHola EspañaLaxpaté, Bouillabaisse och GinoNyårsmeny 2017Nyårsmeny 2017Laxpaté, Bouillabaisse och Gino