Du har hittat ett recept på en enskild rätt, för att få den rätta trerätterskänslan finns rätten i sin meny här: Vårmeny

Fylld kycklingfilé med potatissallad

Kycklingfilé fylld med soltorkade tomater och fetaost tillsammans med potatissallad och yoghurtsås.

Ingredienser

För 4 portioner

Kycklingfiléer 4 st
Potatis 600 g
Blandad sallad 1 påse

Soltorkade tomater 1 burk
Fetaost 150 g
Turkisk yoghurt 2 dl
Basilika 0.5 kruka

Tillagning

Hacka hälften av de soltorkade tomaterna och hälften av fetaosten och blanda ner i yoghurten tillsammans med hälften av basilikan. Ställ svalt tills dags att servera.

Skär upp filéerna på mitten som en fjäril och fyll med hackade soltorkade tomater, fetaost och basilika. Knyt ihop filéerna så de inte faller isär. Stek på medelvärme tills de är klara.

Servera med den kokta potatisen blandat med salladen och såsen.

Annons
Mise en place
Mise en place, eller “allt på plats” som det franska uttrycket översätts, betyder att allt skall vara på plats när det väl är dags. Alla ingredienser skall vara framme, uppmätta och förberedda att användas. Även alla verktyg, kastruller och maskiner skall stå redo. På så vis minskas stressen vid tillverkningen och mer tid blir över till ert sällskap.
Annons
Stekning
När man steker eller bryner något för att ge det färg är det egentligen en kemisk process kallad Millardreaktion som pågår. Det innebär att proteiner och kolhydrater reagerar med varandra vilket ger upphov till den bruna färgen och det är även källan till en mångfald av nya smaker.
Vassa knivar
Vassa knivar är en förutsättning för ett lustfyllt matlagande. Det klassiska skärpstålet som består av en stålstav med tunna längsgående räfflor används för att räta upp eggen på kniven. Skärpstålet göra en vass kniv vassare. Om egen blivit slö måste den dock slipas och ett bryne i sten, porslin eller diamant behövs. Är du osäker på hur du slipar knivar är det rekommenderat att lämna in dem till ett proffs.
Annons


Mer inspiration

En grön festmåltidKantareller, kronhjort och mandelHola EspañaLaxpaté, Bouillabaisse och GinoEn grön festmåltidHola EspañaHola EspañaMedelhavet möter SverigeLord Wellingtons söndagsmiddagLord Wellingtons söndagsmiddagEn grön festmåltidNyårsmeny 2017