Du har hittat ett recept på en enskild rätt, för att få den rätta trerätterskänslan finns rätten i sin meny här: Vårmeny

Fylld kycklingfilé med potatissallad

Kycklingfilé fylld med soltorkade tomater och fetaost tillsammans med potatissallad och yoghurtsås.

Ingredienser

För 4 portioner

Kycklingfiléer 4 st
Potatis 600 g
Blandad sallad 1 påse

Soltorkade tomater 1 burk
Fetaost 150 g
Turkisk yoghurt 2 dl
Basilika 0.5 kruka

Tillagning

Hacka hälften av de soltorkade tomaterna och hälften av fetaosten och blanda ner i yoghurten tillsammans med hälften av basilikan. Ställ svalt tills dags att servera.

Skär upp filéerna på mitten som en fjäril och fyll med hackade soltorkade tomater, fetaost och basilika. Knyt ihop filéerna så de inte faller isär. Stek på medelvärme tills de är klara.

Servera med den kokta potatisen blandat med salladen och såsen.

Annons
Buljong
Efter kräftkalaset blir det ofta en massa kräftskal över. Det är nästan en synd att kasta bort så mycket smak utan att koka en fond eller buljong på dem först. Lägg allt i en gryta och täck med vatten, låt det puttra några minuter och sila sedan bort skalen för att sedan reducera ner och intensifiera smakerna. Detsamma gäller resterna efter de griljerade revbenen, som säkert kokades först så halva jobbet redan är klart. Ett perfekt sätt att ta till vara på allt.
Annons
Vassa knivar
Vassa knivar är en förutsättning för ett lustfyllt matlagande. Det klassiska skärpstålet som består av en stålstav med tunna längsgående räfflor används för att räta upp eggen på kniven. Skärpstålet göra en vass kniv vassare. Om egen blivit slö måste den dock slipas och ett bryne i sten, porslin eller diamant behövs. Är du osäker på hur du slipar knivar är det rekommenderat att lämna in dem till ett proffs.
Mise en place
Mise en place, eller “allt på plats” som det franska uttrycket översätts, betyder att allt skall vara på plats när det väl är dags. Alla ingredienser skall vara framme, uppmätta och förberedda att användas. Även alla verktyg, kastruller och maskiner skall stå redo. På så vis minskas stressen vid tillverkningen och mer tid blir över till ert sällskap.
Annons


Mer inspiration

Lord Wellingtons söndagsmiddagVårmenyLaxpaté, Bouillabaisse och GinoHola EspañaBlomkål, spätta och rabarberJulmenyAlla hjärtans dag 2018Medelhavet möter SverigeRäkor, röding och italiensk marängJulmenyKantareller, kronhjort och mandelBlomkål, spätta och rabarber